Telefon : +90 532 356 01 25    E-Posta: [email protected]

Isı Pompası Fiyatları İzmir

Isı pompası fiyatları İzmir bölgesinde son zamanlarda en çok araştırılan konuların başında gelmektedir. Çünkü ısı pompası artık günümüzde her evin ihtiyacı haline gelmiştir. İzmir gibi yaz aylarının çok sıcak olduğu bölgelerde ısı pompaları yoğun olarak tercih edilmektedir. 

Isı pompası fiyatları İzmir de hem tasarrufu hem de rahatlığı bir arada yaşamak isteyen İzmirli vatandaşlar tarafından yakından takip edilmektedir. Artan çevre problemleri ve doğa kirlilikleri insanlarda çeşitli hassasiyetleri beraberinde getirmiştir. Bu hassasiyetlere bağlı olarak iklimlendirme konusunda insanlar daha çok çevre dostu sistemleri tercih etmektedirler. Isı pompası sistemleri insanların güvenle kullanabileceği, çevre dostu enerji kaynakları olarak üretilmektedir. Sahip olduğu özel teknolojik sistemler sayesinde çevreye kesinlikle herhangi bir zarar vermez.

Türüne Göre Isı Pompası Ücretleri

Hava kaynaklı, su kaynaklı ve toprak kaynaklı ısı pompaları olmak üzere çeşitli türleri olan ısı pompalarının maliyetleri de çeşitlilik göstermektedir. Bölgelere göre ısı pompası çeşitlerindeki maliyetler değişmektedir. Su kaynaklı ısı pompası fiyatları İzmir bölgesinde diğerlerine göre daha ekonomik olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Toprak kaynaklı ısı pompası fiyatları ise yüksek maliyetler çıkarabilmektedir. İstanbul bölgesinde toprak kaynaklı ısı pompası fiyatları daha yüksek seyretmektedir. Isı pompası fiyatları İzmir bölgesinde ise İstanbul bölgesine göre daha ekonomik seyretmektedir.

 

Isı Pompasının Sağladığı Verim

Evlerde tasarrufu ve konforu beraberinde getiren ısı pompaları yüksek verimlilikle çalışmaktadır. Yüksek teknoloji ile üretilen ısı pompalarının artan verimliliği sayesinde her geçen gün talep edilen bir ürün olmaktadır. Isı pompası fiyatları sahip olduğu verimliliğe kıyasla çok ekonomik olarak belirlenmiştir.

Isı pompası fiyatları göz önüne alındığında sahip olduğu teknoloji ile ısıtma, soğutma ve sıcak su için en etkili çözümlerden biridir. Bunun en önemli göstergelerinden biri, ısı pompalarının kovansiyonel kazan sistemlerine kıyasla enerji alanında 4 kat daha fazla verimlilik sağlamasıdır. Sahip olduğu tasarruflu yapısı ile ısı pompaları İzmir bölgesinde yoğun olarak satışı yapılan ürünlerin başında gelmektedir. Bu yoğunluktan dolayı ısı pompası fiyatları İzmir ‘de mağazalara göre değişebilmektedir.

 

 

Isı Pompası Nedir?

Isı pompaları, ısıtma, soğutma ve sıcak suyu sağlamak için ortamdan doğal ısıyı  alıp daha yüksek bir sıcaklığa dönüştüren cihazlardır. Bu alınan ısı hava, su veya toprak gibi farklı kaynaklar da olabilir. Isı pompası fiyatları na ve özelliklerine göre üçe ayrılmaktadır. Bunlar hava kaynaklı, su kaynaklı ve toprak kaynaklı ısı pompalarıdır. 

Isı pompalarının çalışma şekilleri buzdolaplarınınkine benzer bir yapıdadır. Isı pompaları ısıyı tersine çevrim yöntemini kullanarak enerji üretir. Bir ısı pompası çeşidi olan hava kaynaklı ısı pompası ortamda bulunan havanın sahip olduğu ısıyı evin odalarına getirir. Sahip olduğu bu özellikler İzmir bölgesinde ısı pompasına olan talebi arttırmıştır. Bu sebeple ısı pompası fiyatları İzmir ’de değişkenlik göstermeye başlamıştır. 

 

 

Isı Pompasının Avantajları

Isı pompaları sahip olduğu teknolojiyle birçok avantajı beraberinde getirmektedir. Sahip olduğu teknolojilerin başında sistemin baca gereksinimi duymaması gelmektedir. Bu teknolojik sistemlerle önemli elektrik tasarrufları sağlamaktadır. Özel su sıcaklıklarına göre dizayn edilen yerden ısıtma sistemleri 35 derece besleme su sıcaklığı ve 55 C besleme su sıcaklıkları kullanarak % 30 -40 arasında elektrik tasarrufu sağlamaktadır.

Çevre dostu bir yapıya sahip olan ısı pompaları kullanımları sırasında herhangi bir atık çıkartmazlar. Ayrıca herhangi bir atık gaz salınımları da yoktur. Sahip olduğu çevre dostu özellikleri ve ekonomik yapısı ısı pompası fiyatları nın ekonomik olmasını sağlayan etkenlerdendir. Sahip olduğu ekonomik ve verimli  yapısı ile ısı pompaları İzmir bölgesinde yoğun olarak satışı yapılan ürünlerin başında gelmektedir. Bu yoğunluktan dolayı ısı pompası fiyatları İzmir ‘de belli dönemlerde artış ve azalışlar gösterebilmektedir.

Toprak kaynaklı ısı pompaları kışın yeryüzünün altında depolanmış ısıyı binaya vermektedir. Aynı şekilde su kaynaklı yer altı sularında depolanmış ısıyı binalara vermektedir. Isı pompaları ise veya yer altı sularında veya yer altı sularında yer altı sularında yazın bina içindeki ısıyı yeraltına taşıyarak doğanın bize verdiği bu avantajı kullanırlar. Bu ihtiyaçların tümüne ısı pompası tek makineyle cevap verebildikleri için de tercih sebebi olmuşlardır.

 

Isı Pompalarının Çalışma Şekli

Belirli  kaynaklardan çekilmiş olan ısılar, ısı  pompasına monte edilmiş olan eşanjöre  aktarılır. Çekilen ısılar kaynaktan aldığı enerji ile içerisinde dolaşan soğutucu akışkanın fiziksel hali değişmektedir. Gaz fazında bulunan bu akışkan, kompresör tarafından sıkıştırılarak ısıtma ve sıcak su üretiminde kullanabilmek için uygun bir seviyeye yükseltilmektedir.

Kış aylarında mahal ısıtması yapan ısı pompaları, yaz aylarında tam tersi bir çevrimle soğutma sistemi olarak da kullanılabilir. Böylece yıl boyunca evdeki konforun keyfini çıkarmanıza yardımcı olabilecek çok yönlü bir teknolojiden faydalanmış olacaksınız.  

Büyükşehirlerde teknolojiye olan büyük ilgi ısı pompalarına olan talep için de yaşanmaktadır. İzmir bölgesinde de bu taleple yoğun şekilde yaşanmaktadır. Sahip olunan teknolojideki değişimlerle birlikte ısı pompası fiyatları İzmir de değişkenlik göstermektedir.

 

Markalara Göre Isı Pompası

Isı pompaları çeşitli markalara göre hem kaliteleri hem de ekonomik özellikleri bakımından değişkenlikler göstermektedir. Arçelik ve Toshiba hem kaliteleriyle hem de ısı pompası fiyatları ile bu alanda öne çıkan markaların başında gelmektedir. Bu markalar İzmir, İstanbul, Ankara, Burs gibi büyükşehirlerde yaşayanlar tarafından büyük talep görmektedir. Özellikle İzmir bölgesinde Arçelik Markasına yoğun bir ilgi vardır. Bu sebeple Arçelik markalı ısı pompası fiyatları İzmir ‘de kampanyalarla birlikte vatandaşlara sunulmaktadır.

Yerli üretimin önderlerinden olan Arçelik, sahip olduğu yerel yatırımlarıyla ısı pompası alanında kalitesiyle öne çıkmaktadır. Arçelik ısı pompası cihazlarında hem ekonomik hem de konforu bir arada sunmaktadır. Bu sebeple ısı pompası fiyatları Arçelik markalı ürünler göz önüne alındığında en ekonomik cihazlardandır.

Isı pompası sistemlerinde ülkemizde yabancı markaların da cihazlarının satışı yapılmaktadır. Ülkemizde bu konuda sahip olduğu üstün Japon teknolojisini ısı pompası cihazlarına da yansıtan Toshiba ön plana çıkmaktadır. Toshiba sahip olduğu verimlilik ve üstün teknolojisi sayesinde müşterilerine önemli imkanlar sunmaktadır. Bu imkanlarıyla ısı pompası fiyatları Toshiba markalı cihazlar için gayet uygun bir düzeyde seyretmektedir.