Telefon : +90 532 356 01 25    E-Posta: [email protected]

Klima Bakımı Bodrum

Klima Bakımı Bodrum

Klima bakımı her evde dikkat edilmesi gereken unsurlardan birisidir. Zamanla klimanızın içinde oluşan kir ve toz yığınları hem aldığınız havayı hem de sağlığınızı etkilemektedir. 

Bunların yanında da klimanızın performansını azaltabilecek olan bu kir yığınları klimanız için ekstra masraf yapmanıza sebep olabilmektedir. Bu durumda teknik servise daha fazla ücret ödeyebilir ve klimanızı tamir ettirmek zorunda kalabilirsiniz.

Klimalarda İnverter

Klima bakımı içerisinde birçok terim bulunmaktadır. Bu terimlerden bir tanesi ise inverter olarak geçmektedir.Bu kavramların detaylandırılmasına göre değişiklikleri ve farklılıkları belirgin olmaktadır. Kavram olarak elektrik adını taşıyarak karşımızda çıkmaktadır. Alternatif elektrik akımları içerisinde 3 faz şeklinde birbirine dönüşebilir noktalarının bulunması gerekmektedir. Bu fazlar da klima için önemli akımların başında gelmektedir.

Enerji harcanımının kontrolü içerisinde minimum ve maksimum değerlendirmeler gözümüze çarpmaktadır. Dış ünitelerde bulunan kompresör bulunması ise kompresör olarak devir olarak yer almaktadır. Bu durumda da eğer su birikmesi gibi bir durum oluşursa klimanın envanteri de incelenmelidir. Hatta buna uygun olan bir klima tercihi de yapılmalıdır. Bunun için farklı firmalar gezilebilir ve fiyatlandırmalar için kafanızda bir taslak oluşturabilirsiniz. Ev ekonomisini de düşünmek için klima fiyatlarını araştırmak en önemli unsurlardandır. Klimanın bozulma ihtimaline karşı da klima bakımı fiyataraştırılması yapılmalıdır.

Klima Montajı Nasıl Yapılır

Klima bakımı yapılmadan önce klimanın montajının bir ekip tarafından yapılması gerekmektedir. Böylece oluşabilecek herhangi arızada teknik edip oradayken müdahale edebilir veyahut klimada bozukluk varsa ise yenisi ile değiştirilebilmektedir. Böylece hem siz kurulum aşamasında herhangi bir yanlış montaj yapmamış olursunuz hem de klimanız sağlıklı bir şekilde çalışmaya başlar. Klima bakımı kaç lira diye soracak olursanız yetkili servislerle konuşabilir ve fiyat alabilirsiniz. En ucuz klima tamiri yapan yerlerden ziyade işini iyi yapan yerleri tercih etmeniz önerilmektedir. Klima bakımı Bodrum ve çevre bölgelerde bu konu hassasiyet taşımaktadır.

Aynı zamanda herhangi bir montaj hatasında klimanın garanti belgesini de iptal etmiş olabilirsiniz ve bu kullanıcı hatasına girebilmektedir. Böyle durumlarda bir de yetkili firmayla tartışmamak için size yönlendirecek teknik ekiple çalışmalı ve klimanızın kurulumunu onlara bırakmalısınız. Eğer ikinci el bir klima satın almayı düşünüyorsanız internet üzerinden teknik servis numaralarına ulaşabilir ve kurulumlarını onlara yaptırabilirsiniz. Klima bakımı nasıl yapılır diye aratıldığında konuma göre çıkan servislerden yararlanılabilir.

 İdeal Klima Sıcaklığı

Klima bakımı önemli olduğu kadar klimanın sıcaklığı da önemli bir unsurdur. Klimanızı genellikle yaz aylarında 20 ile 23 derecesinde olmalıyken kış aylarında ise 24 ile 26 derece arasında açılması gerekmektedir. Eğer daha fazla açılırsa faturalara geri dönüşü çok fazla olacaktır. Bu sebeple cüzdanı yakmaması için özenle bu ayarlara dikkat edilmesi gerekmektedir. Klima bakımı ne kadar sürede olmalı derseniz yılda bir kere bakım için para ayırılmalı ve faturalara ekstra para yansımasından kurtulunmalıdır. Çünkü bakım yapılmadığı takdirde istenilen performans gösterilemez ve klimanın daha çok yakmasına sebep olmaktadır.

Klima kullanımı aynı zamanda ülkemizde çok yanlış gerçekleştirilmektedir. Klimanın kumandası örneğin 20 için ayarlanıyorsa bunu klima 20 derecede üfleyecek gibi düşülmemelidir. Bu klimanın ortamı getireceği sıcaklık veyahut soğukluk derecesidir. Bu sebeple klimanın işleyişinin yanlış bilinmemesi önemlidir. Aynı zamanda makinanın sıcaklığı bulunan ortamın büyüklüğüne göre, klimanın soğutma sistemine, ısıtma sistemine, ısı yalıtımının olup olmamasına göre de değişiklik gösterebilmektedir. 

Klima Eksi Derecede Nasıl Çalışır

Klima bakımı önemli olduğu kadar eksi derecelerde nasıl çalıştığını da bilmek gerekmektedir. Bazı klimalarda eksi 30 dereceye kadar soğutma özelliği gösterebilmekte olup bazılarında ise eksi 20 derecelerine inebilmektedir. Bu sebeple klima satın almadan önce ikinci el dahi olsa eksi kaç derecede çalışabildiğini sormak önemlidir. Aynı zamanda her mekâna klima takılmamalıdır. Aynı zamanda her ortama eksi derecelere çok inen marka klimaların takılmaması gerekmektedir. Bunun için de takılan klimanın markası da önemlidir ve marka kontrolü yapıp fiyat alınması önemli rol oynar.

 Klimada konfor sıcaklığının da hep belli derecelerde olması gerekmektedir. Özellikle ortamın büyüklüğüne göre belirli bir dereceye ayarlanması gereken klimalarda fazla bir değişiklik yapılmamalıdır. Eğer bu ayarlara dikkat edilmezse akciğer hastalıklarının oluşmasına veyahut boynun tutuklu kalmasına sebebiyet verebilmektedir. İnsan vücut sıcaklığına göre ayarlanması gereken klima sıcaklığı veyahut soğukluğu hassasiyet gerektiren bir konudur. Klima bakımı ne zaman yapılır diye sorarsanız klimanızın çalışma performansı düştüğünde ya da 365 günde bir kere yaptırılmalıdır.

Klima Tipleri

Klima bakımı bilindiği kadar ortama göre alınacak olan klimanın tipinin de bilinmesi gerekmektedir. Genelde ev ortamı için tercih edilen klimalar duvara monte edilebilen araçlardır. Bu klimalar evde duvara sabitlenebildiği için hem belirli bir alan kaplamamaktadır hem de ortama havanın yayılması açısından daha kolay kullanımlıdır. Aynı şekilde küçük işletmelerde de tercih edilen klimalar da duvara monte edilebilmektedir. Daha büyük restoran gibi işletmelerde veyahut otellerde ayaklı klimalar tercih edilmektedir.

Bu klimalar hem daha güçlü bir üfleme gücüne sahiptir hem de ekonomik olarak daha bütçe dostudur. Dış ünitesiz ve dış üniteli klimalar olarak da duvara monte edilenler değişim gösterir. Duvar tipi klimaların kurulumu için teknik ekibe ihtiyaç duyulmalı ve klimayı kendiniz takmamalısınız. Dış ünitesiz klimalar dış ünitesi olanlara oranla son teknoloji ürünleri olmaktadır. Drenaj hatlarının tıkanma ihtimali daha düşük olan dış ünitesiz klimalarda da yıllık bakım zoraki olmalıdır. Son teknoloji içerse dahi içinde biriken toz ve kalıntılar insan sağlığını etkileyebilmektedir. Aralarında bütçe farkı olsa da dış üniteli klimalar da soğutma ve ısıtma konusunda diğer klimalar kadar etkilidir. Yazlık evlerde oldukça kullanılmasının yanında kış mevsiminde de oldukça iş görür.